70% от всички сигнали за животни за кастрация, които получава, са за

...
 70% от всички сигнали за животни за кастрация, които получава, са за
Коментари Харесай

Четири лапи и Столична община броят бездомните котки в София

 70% от всички сигнали за животни за кастрация, които получава, са за. Това е един от дребното достоверни източници на информация за мащаба на казуса с бездомните котки в София.
До момента точна статистика за техния брой не съществува. Признавайки този факт и базирайки се на задълбочения опит на ЧЕТИРИ ЛАПИ в работата с котки и положителното съдействие на фондацията със, на 19 април 2021 двете организации започват обща самодейност, обвързвана с бездомните котки в София.
 Общината и жителите на Бургас - дружно в интерес на бездомните животни Общината и жителите на Бургас - дружно в интерес на бездомните животни
170 кучета са осиновени от бургазлии през предходната година от приюта в местността " Пода ". За това време там са уловени и заведени 398 че...
Програмите по контрола на популацията на бездомните котки посредством кастрация са ефикасни, само че с цел да бъдат и по-устойчиви, те изискват интензивно участие и на локалните управляващи и жители. В множеството случаи, когато се стартира работа по надзор на котешката популация в даден квартал по програмата „ Кастрирай и върни “, неприятното отношение на хората понижава доста. ЧЕТИРИ ЛАПИ работи в посока използването на стабилно и хуманно решение, посредством което да се понижи освен популацията на бездомните животни, само че и настройките към тях в обществото.
В рамките на самодейността на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Столична община ще се направи броене на котешките колонии в пилотния по плана регион кв. „ Яворов “, мониторинг на популациите и изчерпателен разбор на казуса, всеобщи кастрации на котки и не на последно място – интензивно ангажиране на обществото. 
Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя ще продължи да работи в останалите региони както и до момента. Целта е не само да се помогне на повече котки да живеят по-добре, да се създаде цялостна стратегия за грижа за бездомните котки в София, но и да се променят нагласите на обществото към казуса „ бездомна котка “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР